کنفرانس ۲۰۱۷ مایکروسافت برگزار شد و در آن، مایکروسافت، خبرهای خوبی برای توسعه دهندگان داشت. طراحی فلوئنت، معرفی کیت Xamarin Live Player، ویژگیهای موتور گراف و چندین قابلیت های دیگر برای ویندوز ۱۰ تنها بخشی از خبرهای مایکروسافت بوده است! در ادامه با ویندوز ایران باشید.
زمانی که از زبان طراحی سخن به میان میآوریم، جزء تغییرات در رابط کاربری، چیز دیگری، ذهن ما را مشغول نمیکند! زبان طراحی فلوئنت “Fluent” مایکروسافت در آینده ای نه چندان دور، برای تمام دستگاه های مایکروسافت و مبتنی بر ویندوز ۱۰، عرضه خواهد شد و تمامی دستگاه ها را در بر خواهد گرفت.
تمرکز اصلی زبان طراحی فلوئنت در زمینه های نور، عمق، حرکت، متریال و مقیاس میباشد. ایمیل، مدیریت فایلها، دسکتاپ و هر آنچه که در ویندوز، یافت میشود، درگیر این نوع طراحی هستند. این بدان معناست که تمامی دستگاه های ویندوزی، به یک شکل خواهند بود و طراحی نوآورانه مخصوص به خود، خواهند داشت.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، منظور مایکروسافت از زبان طراحی فلوئنت در سایر قسمت ها و بخش ها، حتی موبایل را نیز درگیر خود میکند و اطلاعات بیشتری از این نوع زبان طراحی، منتشر نشده است. بی شک، فلوئنت یکی از زیباترین زبان طراحی است که مایکروسافت، برای کاربران، در نظر گرفته است.
معرفی کیت Xamarin Live Player
مایکروسافت، برای توسعه دهندگان پلتفرم های دیگر نیز، برنامه هایی را در ذهن دارد! کیت Xamarin Live Player برای توسعه دهندگان، این امکان را میدهد تا توسعه اپلیکیشن های در پلتفرم های آی او اس و آندروید در ویندوز، ساده تر شود! کیت Xamarin Live Player برای توسعه دهندگان آی او اس، که میخواهند الپلیکیشن خود را به صورت یونیورسال تحت دستگاه های ویندوزی بنویسند، راه را برای آنها، ساده تر کرده است. و مایکروسافت معتقد است که از این راه، توسعه دهندگان بسیاری را به سمت اپلیکیشن های یونیورسال، سوق دهد.
اکنون توسعهدهندگان قادر خواهند بود تا اپلیکیشنها را از طریق یک کامپیوتر ویندوزی و با برنامه ویژوال استودیو، روی دستگاههای اپل اجرا کنند و شروع به تصحیح کد های خود، برای تبدیل به یک اپلیکیشن یونیورسال کنند. قبل از معرفی این کیت، توسعه دهندگان تنها میتوانستند که برای توسعه اپلیکیشن های آی او اس، بر روی ویندوز، احتیاج به دستگاه مک داشتند و این کیت، این قابلیت را برای آنها، حذف کرده است و دیگر نیازی به کارهای اضافی نیست.
این تمام ماجرا نیست! Xamarin به شما این امکان را میدهد تا کد های قابل تغییر را به صورت زنده، مشاهده کنند و به توسعه دهندگان این امکان را میدهد تا باگ های کد های خود را به راحتی برطرف کنند. اما برای قرار دادن اپلیکیشن روی اپ استور، حتما باید از دستگاه مک استفاده شود.
موتور گراف
یکی از ویژگی هایی جالبی که مایکروسافت در بیلد ۲۰۱۷ معرفی کرده است، موتور گراف میباشد. موتور گراف برای یکپارچه کردن گوشی های ویندوزی و کامپیوتر هایی تحت ویندوز ۱۰ میباشد. یکی از ویژگی های موتور گراف، ارتباط و مدیریت کارها، بین گوشی و کامپیوتر میباشد.
به طور مثال، اگر شما در مکانی هستید و در حال کار بر روی یک پروژه برای کسب کار خود، در یک گوشی ویندوزی هستید، و زمانی که به خانه بازگشتید، میتوانید، همان پروژه را بر روی کامپیوتر های شخصی خود، تکمیل یا ادامه دهید که تمام این قابلیت ها مبتنی بر فضای ابری مایکروسافت، صورت میگیرد. مهم نیست که چه پلتفرمی در دستان شماست، ویندوز، آی او اس، آندروید ..! شما میتوانید در هر زمان و در هر مکان، به پروژه خود بازگردید و از آن کپی بردارید و حتی میتوانید جزئیاتی به آن اضافه یا حذف کنید.
اضافه شدن ابونتو و فدرا به استور مایکروسافت
یکی دیگر از اتفاقات جالب دیگر در کنفرانس ۲۰۱۷ مایکروسافت، اضافه شدن لینوکس ابونتو و فدورا به استور مایکروسافت است. سال گذشته، خبر همکاری این دو غول تکنولوژی، را منتشر کردیم و حال این دو کمپانی، با هم ادغام میشوند و کاربران قادر خواهند بود تا اپلیکیشن ها و برنامه های تحت ویندوز و لینوکس را بدون اینکه سیستم را بوت کنند، از آنها استفاده کنند. به گفته مایکروسافت، در مرحله اول، ابونتو برای کاربران عرضه خواهد شد و سپس، فدورا در استور مایکروسافت، جای خواهد گرفت. البته تا زمانی که این امر، از سمت مایکروسافت، انجام نپذیرد، نمیتوان در مورد آن، نظر داد.
قابلیتهای جدید برای Visual Studio Mobile Center
مایکروسافت قابلیتهای جدید برای Visual Studio Mobile Center که در فضای ابری است، به ویندوز آورد. این ویژگی ها، برای آی او اس و آندروید در دسترس توسعه دهندگان قرار گرفته بود، اما اکنون، تحت ویندوز نیز، در دسترس است.
حالا می توانید از مخازن Visual Studio Team Service، Bitbucket و Github استفاده کنید. هیچ گاه یکپارچهسازی و راهاندازی اپلیکیشن به این راحتی نبوده است.
علاوه بر Appium و Xamarin.UITest حالا موبایل سنتر از پلتفرمهای اختصاصی تست اپلیکیشنهای iOS و اندروید مانند XCUITest و Espreso پشتیبانی میکند تا بتوانید اسکریپتهای تست مورد نظر خود را روی فریمورک مورد علاقهتان بنویسید.
از طریق سرویس توزیعِ Distribute میتوانید به سادگی نسخهی کامپایل شده از اپلیکیشن خود را مستقیما در اپاستور قرار دهید.
سرویس پوشِ موبایل سنتر، امکان هدف قرار دادن بخش خاصی از کاربران از طریق اطلاعات آماری بدست آمده مانند نقطهی جغرافیایی، سرویس دهندهی اینترنتی، نوع فعالیتها و مواردی از این دست را میسر میکند.
موبایل سنترِ ویژال استودیو یک سرویس ابری است و از این رو انتظار میرود این قابلیتها به زودی در دسترس عموم توسعهدهندگان قرار گیرد.
قابلیت جدید در Time Line ویندوز ۱۰
مایکروسافت این قابلیت جدید را برای ویندوز ۱۰، در نظر گرفته است و این امکان را به شما میدهد تا تمام اپلیکیشن های در حال اجرا را در قسمت تایم لاین، مشاهده کنید. اگر شما در حال انجام کار یا پروژه ای در یک اپلیکیشن بودید و آن اپلیکیشن را رها کرده اید، میتوانید با فراخوانی آن از طریق کورتانا یا تایم لاین، آن اپلیکیشن را یا تمام اپلیکیشن های در حال اجرا را مشاهده و دوباره از سر بگیرید.
آی تیونز در استور مایکروسافت
یکی از اتفاق های جالب که در کنفرانس ۲۰۱۷ مایکروسافت، روی داده است، شنیدن صدای پای آی تیونز در استور مایکروسافت بود! ما هم مثل شما از شنیدن این خبر، تعجب کردیم ولی این داستان کاملا واقعی است! قرار است که برنامه آی تیونز در استور مایکروسافت، جای گیرد و از این به بعد، کاربران آی او اس، میتوانند، آی تیونز را از استور مایکروسافت، دریافت کنند و اگر تیم کوک، بروزرسانی تازه ای برای آی تیونز، عرضه کند، استور مایکروسافت آن را پوشش میدهد و از طریق استور مایکروسافت، میتوانید، آی تیونز را به جدید ترین نسخه، بروزرسانی کنید. و این به معنی، از سر گیری همکاری تیم کوک و ردموندی ها.
امکان کپی برداری از محتوا، و جایگذاری آن بر روی آی او اس و آندروید!
مایکروسافت، سیاست تازه و جالبی را در پیش گرفت! مایکروسافت، در نظر دارد تا با تمام کاربران پلتفرم های آی او اس و آندروید، در تعامل باشد! مایکروسافت، ویژگی جدیدی را در کنفرانس ۲۰۱۷ معرفی کرد که با آن، تمام کاربران پلتفرم های دیگر بتوانند، محتوا ها را در یک کلیپ برد، کپی کرده و در فضای ابری، در پلتفرم های آی او اس و آندروید، جایگذاری “Paste” کنند.
به طور مثال، اگر یک متن یا یک تصویر را در کلیپ بورد کامپیوتر خود وارد کردید، میتوانید، به طور مستقیم و از فضای ابری، در گوشی آیفون خود، جایگذاری کنید و این اتفاق مدت ها پیش از طریق مک به آیفون، امکان پذیر بود، اما اکنون، کاربران میتوانند از طریق فضای ابری مایکروسافت، به صورت مستقیم این کار را انجام دهند. با این کار، کاربران پلتفرم های دیگر، میتوانند توانایی هایی که در پلتفرم ویندوز ۱۰ موبایل، وجود دارد را درک کند و آنها را به سمت، پلتفرم ویندوز، بکشانند.
اینها، کمی از جمع بندی، نشست خبری مایکروسافت در سال ۲۰۱۷ بوده که برای توسعه دهندگان، برگزار شد. نظر شما دوستان در مورد این مطلب چیست؟ به نظر شما، سیاست های مایکروسافت برای جلب توسعه دهندگان برای پلتفرم های آی او اس و آندروید، کافیست؟ نظرات خود را با ما و کاربران ویندوز ایران، در میان بگذارید.
نوشته جمع بندی مایکروسافت در کنفرانس بیلد ۲۰۱۷ اولین بار در ویندوز ایران – مرجع تخصصی مایکروسافت لومیا، ویندوز و ویندوز موبایل پدیدار شد.