مسیر جدید مایکروسافت در کامپیوترهای شخصی و دستگاه های ویندوزی
مایکروسافت به تازگی کنفرانس Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) را در دسامبر گذشته در چین برگزار کرد و در آن ویدیویی را پخش کرد که نگاه مایکروسافت به بازار کامپیوترهای شخصی را نشان می داد.
مایکروسافت می خواهد که کامپیوترهای شخصی مدرن را در سه گروه طبقه بندی کند : طراحی باحال!(Cool Design)، کارایی بهتر(Better Performance) و تجربه های جدید(New Experiences)
مایکروسافت همچنین حقایق جالبی را نشان داد.۶۰۰ میلیون دستگاه ویندوزی هستند که بیش از چهار سال است که از آنها استفاده می شود و با توجه به سن آن ها بیشتر آن ها ویندوز ۷ یا ۸ را اجرا می کنند.این بدان معنی است که مایکروسافت می خواهد که ۶۰۰ میلیون کاربر،رایانه های شخصی خود را ارتقا دهند و ویندوز ۱۰ را روی آن ها اجرا کنند.
عملا این کار به هیچ وجه آسان نیست زیرا که بیشتر آن ها در کشورهای در حال توسعه هستند و نمی توانند که دستگاه هایشان را به طور منظم ارتقا دهند و از آن ها تا زمانی که به طور کامل خراب نشوند استفاده می کنند.
مایکروسافت همچنین می خواهد که از فناوریهای FHD و IPS برای بهتر کردن صفحه نمایش ها استفاده کند،صفحات لمسی با دقت بالاتر و چندین نوآوری های دیگر OEM،مانند نمایش borderless را در دستگاه های خود لحاظ کند.
مایکروسافت ویژگی های جدیدش را به عنوان “hero features” برچسب گذاری کرده است.
در گروه New Experiences مایکروسافت می خواهد که دستگاه هایش حداقل دو ویژگی از “hero features” ها را داشته باشند مانند Windows Hello،لمس،قلم و کورتانا.
در گروه Better Performance در مورد عمر باتری،کیفیت عکس و زمان بالا آمدن برنامه ها صحبت کرد ولی در مورد کارآرایی CPU چیز خاصی را نگفت.
بهترین قسمت آن جا است که هر ساله مایکروسافت بر روی یکی از “hero features” ها برای مدتی از سال تمرکز خواهد کرد .برای مثال در فصل تعطیلات گذشته بر روی Windows Ink تمرکز کرد و از حالا تا مارس بر روی Windows Hello و امنیت تمرکز خواهد کرد،در حالی که از آوریل تا ژوئن،کورتانا مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در زیر انواع رایانه های شخصی مایکروسافت که در آینده پیش بینی می شود را میبینید.
۱-(Modern Creators) رایانه هایی که شامل دستگاه های two-in-one همراه با قلم،قابلیت استفاده از دوربین و کورتانا هستند.
۲-(Modern Peripherals) لوازم جانبی مدرن مانند صفحه کلید،دستگاه هایی که با صدا کار می کنند و دارای ویژگی هایی مانند کورتانا،Windows Hello و احتمالا قلم هستند.
۳- (Mixed reality) رایانه هایی دارای توانایی های مختلف برای واقعیت ترکیبی ،مانند هولو لنز ارزان تر شبیه به هدست که برای تعطیلات آینده برنامه ریزی شده است.مایکروسافت گفته است که Creators Update از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده پشتیبانی خواهد کرد.
۴-(Gamer&Media Fanatic) رایانه هایی برای گیمر ها و افرادی که از مولتی مدیا استفاده می کنند.رایانه هایی سطح بالا هستند و تصور می شود که Creators Update از “Game Mode” پشتیبانی کند. در Game Mode زمانی که بازی ها اجرا می شوند سیستم عامل سرویس هایی را خاموش می کند تا بازی کارایی بهتری داشته باشد.به نظر می رسد که مایکروسافت میخواهد عناوین انحصاری Xbox را در استور ویندوز بگنجاند و این هم یک چیز شگفت انگیزی نیست زیرا هر دو از x86 CPU و DirectX12 GPU استفاده می کنند.
۵-(IoT Devices) دستگاه های اینترنت اشیا ،مایکروسافت دستگاه هایی که از ویندوز ۱۰ Iot استفاده می کنند را برای کسانی در نظر گرفته است که در بازارهای عمودی کار میکنند. مانند واحدهای تولیدی،خرده فروشی ها و خانه ها.بازارهای عمودی بازارهایی هستند که بخش خاصی از صنعت را هدف قرار داده اند مانند صنعت نفت.
واضح است که مایکروسافت به یک مسیر جدید برای رایانه های شخصی نگاه می کند و یک رایانه را فقط یک جعبه سیاه با سخت افزارهایی داخل آن نمیبیند.
این کمپانی می خواهد که رایانه های شخصی کارهای بیشتری را انجام دهند که این کار هم مستلزم یکپارچگی بیشتر در سخت افزار و نرم افزار است.
جهت دیدن این قسمت مراسم به لینک Next Generation of Windows Devices مراجعه نمایید.
نوشته نگاه مایکروسافت به دستگاه های ویندوزی و کامپیوترهای شخصی اولین بار در ویندوز ایران – مرجع تخصصی مایکروسافت لومیا، ویندوز و ویندوز موبایل پدیدار شد.